Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använde fel bläck - fick ingen a-kassa

/
  • Zandra Danielsen har haft svårt att få vardagsekonomin att gå ihop då hennes ansökningar till a-kassan avslagits. Bland annat för att fel bläck har använts.

Zandra Danielsen har varit utan inkomst sedan oktober. Tre gånger har arbetsgivarintyget skickats in - andra gången var det fel färg på bläcket.
– Vid varje avslag blir jag både arg och ledsen, säger Zandra Danielsen.

Annons

I tre månader har Zandra Danielsen, hennes två barn och hennes sambo levt på sambons studiemedel. Det började i slutet av oktober då Zandra Danielsen blev uppsagd från sitt städjobb.

Hon sökte stöd från Fastighetsanställdas a-kassa och innan jul kom beskedet att det var fel på intyget. Zandra bad sin förra arbetsgivares löneansvarige att skicka in ett nytt intyg. Det andra intyget blev också avslaget då a-kassan inte kunde avgöra om det var ett original eftersom intyget var skrivet med svart bläck.

– Då var det fel färg på bläcket så såg jag till att dubbelkolla papperna att det var blått bläck den tredje gången, säger Zandra Danielsen.

Det blev inte tredje gången gillt då a-kassan vill ha ytterligare kompletteringar. Tidigast kan Zandra Danielsen få pengar på torsdag men hon tror själv att de blir veckan därefter.

– Som tur är så är det utbetalningar varje vecka. Det återstår att se om jag får något retroaktivt på grund av krånglet, säger Zandra Danielsen.

Paret har fått låna pengar av bekanta och varit tvungna att skära in på ett flertal saker. Det har blivit mycket makaroner och hon beskriver kosten som näringsfattig. På julen blev det ett fåtal julklappar.

– Det är svårt att förklara för andra eftersom man blir hemmablind för sin situation men vid varje gång det kommer avslag blir jag både arg och ledsen. Att inte kunna försörja sin familj gör ont i hjärtat, säger Zandra Danielsen.

Mer läsning

Annons