Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrikt företag firar 40

Annons

- Under de senaste tre åren har vi gått från två till fem anställda inom företaget. Vi gör allt från gatuskyltar till reklamtexter på flygplan. Skyways är en stor kund till oss sedan tio år, berättar Mikael Norling, ägare till Norling skylt.

Företaget har alltid haft sin hemvist i Årby och på senare år har man gjort en hel del investeringar i såväl lokaler som maskiner.

Lokalerna har exempelvis kompletterats med en garagedel i vilken man arbetar med fordon.

- Där kan vi ta in de bilar som vi ska förse med dekorer av olika slag. Bildekorbiten är också något som stadigt växer. Förra året gjorde vi 150 bilar och i år lär vi nog göra strax över 200, spår Mikael.

Skyltbranschen är idag en sektor i snabb och ständig omdaning och hela tiden kommer nya maskiner och hjälpmedel.

Norling skylt har på senare år bland annat investerat i en fyrfärgsmaskin, en digitalprinter för storformat och en laminator.

- Sedan tillkommer ju hela tiden de senaste dataprogrammen och annat som måste till för att hänga med i utvecklingen. Vi har till exempel nyligen avslutat ett ettårigt kompetensutvecklingsprogram.

Förutom tidigare nämnda Skyways så tillhör också fastighetsbolagen de viktigare kunderna. Även om det finns andra företag inom samma skyltbransch så är konkurrensen inte så stor.

- Det beror på att företagen nischar in sig mot vissa specialområden till exempel mässreklam. För vår del så ligger vår specialitet på dekor och skyltar för fordon och fasader även om vi givetvis gör mycket annat också.

Norling skylt kan nu alltså lägga fyra framgångsrika decennier bakom sig och fortsätta blicka framåt.

-Målsättningen vi har i dag är att bli sex-sju anställda och hålla kundkretsen stabil även fortsättningsvis, avslutar Mikael Norling.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons