Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Abbe slår ett slag för jämlikheten

/
  • Abbe Saidbangura har startat UF-företaget Having fun together som har en verksamhet som riktar sig till unga i åldern 12-13 år och med integration, jämlikhet och fotboll som viktiga delar.

18-årige Abbe Saidbangura är inte bara sistaårselev på Dahlandergymnasiet, han är också fotbollsspelare. Det var därför ganska självklart för honom att försöka hitta något med fotbollsanknytning när det var dags att välja ämne för höst- och vårterminens stora skolprojekt.

Annons

Han valde att starta ett så kallat UF-företag med integration, jämlikhet och fotboll som tema.

– Fotbollsspelandet är inte det viktigaste, det som betyder något är att vi trivs ihop och har kul tillsammans, säger Abbe som har bokat Maserhallens A-hall tre förmiddagar; under jullovet, sportlovet och påsklovet.

Men det blir förstås en hel del teknikövningar och annan lekfull träning med bollen i fokus.

Eftersom Abbe Saidbangura, som ursprungligen kommer från Somalia, spelat fotboll i flera år, den senaste säsongen i Tunabro, så har han skaffat sig en massa fotbollskunnande som han tänker dela med sig av.

Han har haft fullt upp med att planera verksamheten i UF-företaget. Inför den första samlingen i Maserhallen torsdagen den 5 januari har han till exempel besökt flera skolor i Borlänge, berättat om sina planer och inbjudit femte- och sjätteklassare att delta. Det är framför allt den åldersgruppen som han vänder sig till.

UF-företaget har han döpt till Having fun together och hans förhoppning är att föräldrar tar kontakt med honom för att anmäla barnen till samlingen. Om intresset är stort kan han tänka sig att efter skolan fortsätta med företaget.

– Anledningen till att jag tror på den h är idén är att jag vet att många barn har svårt att hitta på saker att göra när de är lediga och det är viktigt att vi tar hand om dem som är yngre, säger Abbe Saidbangura

Mer läsning

Annons