Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

48-åring dömd för sexuellt ofredande av två unga kvinnor

En 48-åring från Borlänge har dömts för sexuellt ofredande mot två kvinnor.
Bland annat har han gjort flera sexuella närmanden mot sin sambos dotter.

Annons

Vid tidpunkten för brotten hade Borlängebon ett förhållande med en kvinna i Borlänge och de bodde tillsammans.

Julen 2010 kom kvinnans vuxna dotter på besök för att fira jul hemma hos mamman och hennes nye sambo.

Men istället för en fridfull jul utsattes den unga kvinnan för sexuellt ofredande av mammans pojkvän. Bland annat ska han vid flera tillfällen ha frågat om han fick följa med in i duschen och skrubba henne på ryggen. Han ska även ha tafsat på henne vid ett tillfälle och julklappen hon fick var en sexleksak.

På nyårsaftonen skulle en gemensam bekant till paret, en 18-årig kvinna, komma på besök och sova över.

Hon har polisanmält att 48-åringen kommit in naken och sexuellt upphetsad på hennes rum och ville krypa ner hos henne. Hon blev mycket chockad och kränkt över händelsen. Hon berättade under rättegången att mannen även stött på henne tidigare, bland annat via sms.

48-åringen har uppgett att han inte minns allting från julaftonen eftersom han var berusad. Men han minns att han gett sin sambos dotter en kram, men inte tafsat. Julklappen var menat som ett skämt.

När det gäller nyårsnatten har mannen berättat att han gick in i rummet för att hämta kalsonger och att han inte var attraherad av 18-åringen. Han ska heller inte ha skickat sms till henne. Även här har han vaga minnen av kvällen.

Falu tingsrätt bedömde båda kvinnornas berättelser som klara, levande, logiska, rika på detaljer samt fria från motsägelser och överdrifter. Deras uppgifter vinner också stöd hos mammans vittnesuppgifter. Medan 48-åringens berättelser är fulla med minnesluckor på grund av berusning.

Tingsrätten finner det bevisat att han utsatt de båda kvinnorna för sexuellt ofredande på det sätt de beskrivit det.

48-åringen döms till skyddstillsyn och ska genomgå vårdprogrammet ROS; relationer och samlevnad samt de alkoholavvänjande åtgärder som Frivården anser är nödvändiga.

Mannen ska även betala skadestånd till kvinnorna med 5 500 kronor vardera för den kränkning han utsatt dem för.

Mer läsning

Annons