Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

280 anställda vill lämna SSAB

Annons

SSAB har erbjudit anställda som är 40 år och äldre avgångsvederlag. Detta som ett led i vad företaget kallar en kompetens- och generationsväxling.

Anställda mellan 40-49 år erbjuds sex månadslöner om de slutar och personer mellan 50-59 får 18 månadslöner. De som är 60 år och äldre erbjuds två olika former för förtida pension.

280 metallare och tjänstemän i Borlänge, Luleå och Oxelösund vill lämna företaget med det erbjudande de fått. Men Conny Carlsson i Järnbruksklubben säger att många kommer att bli besvikna:

- De flesta blir besvikna. De får inget. Runt 80 personer av 280 kan bli aktuella. Såvitt jag kan förstå har företaget varit mest inriktat på tjänstemannasidan.

Conny Carlsson tror att många tagit chansen att söka för att företaget inte ställer upp med mer pengar till delpensionerna. Klubben menar att SSAB ska ge delpension till alla som vill. Och åsikten är att det gynnar både företaget och de enskilda. Att de som går ner på deltid blir mer motiverade, mindre sjukskrivna och gör ett bättre jobb.

I det centrala avtalet finns delpensionsmöjligheten. Något som följs upp med lokala avtal. Facket och SSAB har avtal i Borlänge, Luleå och Oxelösund. Under kommande år ökar antalet 60-åringar i företaget.

- Vi ser hellre en lösning med delpensioner, säger Conny Carlsson.

Mer läsning

Annons