Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-åring åtalad för dödshot och utpressningsförsök

En 25-åring från Borlänge misstänks för att ha hotat, misshandlat och försökt att utpressa två män.
Enligt åtalet ska han bland annat ha maskerat sig med rånarluva och tryckt en kniv mot en av männens hals.

Annons

Åtalet som kom på torsdagen mot 25-åringen är omfattande och på de flesta punkter är det samma två män som ska ha råkat ut för hans vrede.

Borlängebon misstänks för att den femte januari i år ha hotat en av männen, en 24-årig Borlängebo, i dennes bostad. 25-åringen ska då ha varit maskerad med rånarluva och tryckt en kniv mot 24-åringens hals. Han ska även ha viftat med kniven mot den andre mannen och sagt åt honom att hålla käften.

Fyra dagar senare ska 25-åringen, enligt åtalet, dykt upp utanför 24-åringens bostad igen och varit hotfull. Han misstänks ha hotat att slå sönder en fönsterruta och ta sig in i bostaden om mannen inte öppnade dörren. Vid samma tillfälle ska 25-åringen ha försökt att slå 24-åringen i huvudet, men slaget missade då han backade undan.

Den andre mannen befann sig också i bostaden den här dagen. Även han ska ha hotats av 25-åringen, som ska ha sagt något i stil med att han ska våldta honom . Därefter ska den åtalade även ha misshandlat mannen med flera knytnävsslag i ansiktet och på kroppen.

Åklagaren hävdar också att 25-åringen vid det här tillfället ska ha försökt att pressa de båda männen på pengar. Enligt åtalet ville 25-åringen ha 10 000 kronor var av männen annars skulle han döda dem och ge sig på deras familjer. Han misstänks för att samtidigt ha viftat med en kniv.

24-åringen som bodde i lägenheten där allt ska ha hänt, ska även ha fått dödshot via facebook från 25-åringen.

Men även 24-åringen är åtalad, misstänkt för att ha överlåtit två gram amfetamin till 25-åringen samt att tillsammans med 25-åringen ha innehaft 20 gram amfetamin.

Mer läsning

Annons