Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

07/07/07 - ett datum att minnas

/
  • Foto: Börje Gustafson / Arkivbild
  • Bättre väder. Elin Rann och Sloan Wobbeking hoppas att de slipper regnet på lördag då deras stora dag äger rum.  Foto: Johan Larsson
  • Säger ja. På lördag gifter sig Elin Rann och Sloan Wobbeking i Stora Tuna kyrka.  Foto: Johan Larsson
  • Flyttat till Sverige. Efter fyra år tillsammans i USA flyttade Elin Rann och Sloan Wobbeking till Sverige för drygt en månad sen. Dock kommer de inte att bo i lekstugan hemma hos Elins föräldrar.  Foto: Johan Larsson

Annons

Sommaren är den populäraste årstiden att gifta sig på och många bokar in midsommarhelgen till den stora dagen. I år har dock väldigt många Borlängepar bokat in första lördagen i juli. Att datumet, 7 juli 2007, spelar en viss roll råder det ingen tvekan om. Borgerliga vigslar ökar generellt och på lördag har vigselförrättaren Kicki Bergsten fem vigslar.

- Det är minst sagt mer än normalt, säger hon.

Även Svenska kyrkan i Borlänge har fler vigslar inbokade på lördag än vanliga dagar. Åtta par har valt att viga sig i kyrkan på lördag.

- En del kanske tycker det är extra kul och att det känns speciellt. Sen är det en lördag och det kanske passar lite extra bra, säger Margareta Skogsmark på pastorsexpeditionen.

En av de som valt att gifta sig på lördag är Elin Rann. Hon gifter sig i Stora Tuna kyrka med amerikanen Sloan Wobbeking. Eftersom hon gifter sig med en amerikan ville de ha ett datum då amerikaner är lediga, runt 4 juli då de firar Independent Day.

- Vi kunde ha tagit helgen innan men det här var ett häftigare datum, säger Elin.

Inte nog med att det är ett häftigare datum, det finns även en fördel för männens del.

- Det är ett lätt datum att komma ihåg, inte för mig då men för honom, säger Elin.

Mer läsning

Annons