Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge Street Open gör förlust

Den sportsliga delen av Borlänge Street Open är arrangörerna mycket nöjda med. Men ekonomiskt ser det betydligt dystrare ut. Årets tävling blir en förlustaffär.

Annons

– Sportsligt blev det bra och det är vi väldigt nöjda med. Ekonomiskt går det inte ihop. Det blir en ganska betydande förlust, men hur mycket vet vi inte i dagsläget, summerar Christer Gustafsson, arrangemangsansvarig i Borlänge Dragracingklubb, årets Borlänge Street Open.

– Vi hade inte vädrets makter på vår sida, det är bara att acceptera, säger Christer Gustafsson om den vädermässiga påverkan på årets tävling.

Vädret gjorde att den stora publiken uteblev under årets tävling i dagarna tre på flygfältet vid Dala Airport. Borlänge Street Open genomfördes. då för åttonde året och det var nionde tävlingen.

Hur ser det ut för framtiden? Hur hårt drabbas ni av årets förlust?

– Vi vet att det här händer förr eller senare. Därför har vi lagt undan medel varje år med tanke på att det kan bli ett ekonomiskt bakslag. Nu använder vi reserven för att täcka förlusten i år, berättar Christer Gustafsson.

– När vi väl klarat av det ekonomiska för i år får vi se över allt som gäller de ekonomiska förutsättningarna. Var vi kan spara in och om vi kan få mer intäkter. Nu är det bara att ladda om inför nästa år, avslutar Christer Gustafsson.