Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge står inför ett ödesval

Snart ska S i Borlänge välja ny ordförande. Det är ett mycket viktigt val, både för S och för Borlänge. Efter över 20 år med en defensiv attityd till samhällsproblem och utmaningar har nu S chansen att få till stånd en förändring med en progressivt profilerad ordförande.

Valet till ny S-ordförande står mellan Peter Hultqvist och Erik Nises. Den förre har ett heltidsuppdrag som landets försvarsminister. Det torde vara tillräckligt för att visa att han rimligen inte med fullt engagemang också kan ta sig an Borlänges framtid.

Erik Nises har i BT 6/8 gett uttryck för att han är beredd att tackla våra viktigaste samhällsfrågor med såväl realism som nytänkande. När verkligheten knackar på dörren måste man öppna, inte vrida om låsnyckeln ett varv ytterligare.

Om Nises dessutom fått med sig en bråkdel av tidigare generationers visionära ledarskap och dynamik har han goda förutsättningar att, inte bara lösa dagens akuta samhällsproblem, utan även staka ut en framtidsled för ett hållbart och bättre Borlänge.

Det bådar tillika gott att han citerar Olof Palme i migrationsfrågan, och att han inser att Borlänge måste bli starkare ekonomiskt, om kommunen ska kunna föra en solidarisk politik.

Ska Borlänge kunna växla om från en kommun på väg utför inom många områden till ett samhälle med framtidstro och hoppfullhet behövs Erik Nises. Han kan bli en ny stark gren i Borlänges livsträd samtidigt som han har rötterna djupt ned i dess mylla.

Förnyelse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare