Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge kan få fler dagbarnvårdare – Ny privat aktör aktuell

Flera privata dagbarnvårdare vill starta verksamhet i Borlänge.
C Företaget har ansökt om att få starta.
– Får vi tillstånd från kommunen kan vi öppna efter några veckor, säger Olle Hallin, C Företagets vd.

Annons

C Företaget har funnits sedan 2002 och har bedrivit olika former av barnomsorg i Uppsala län sedan 2008. Nu utökas verksamheten till att omfatta flera kommuner. En ansökan har lämnats in till Borlänge kommun om att får starta pedagogisk omsorg i form av dagbarnvårdare.

– Vi har fått förfrågningar utifrån från personer som vill jobba som dagbarnvårdare hos oss. Tre från Borlänge har hört av sig och vi ska träffa dem nästa vecka, berättar Olle Hallin, C Företagets vd.

LÄS MER Här blir det också ny pedagogisk omsorg

LÄS OCKSÅ Dagbarnvårdare fixar julmys

Dagbarnvårdare uppsagd efter 27 år

Dagbarnvårdare vill vara kvar

– Det är ett jätteintresse för att få bedriva vår verksamhet och vi ser fram emot att få starta i Borlänge, tillägger Hallin.

Dagbarnvårdarna jobbar i sina hem och erbjuder barnomsorg. Privata aktörer på området jobbar enligt samma läroplan som kommunen, men den pedagogiska inriktningen kan variera.

– Om en dramapedagog jobbar som dagbarnvårdare kan det bli den pedagogiska inriktningen, förklarar Olle Hallin som också nämner att verksamheten i Borlänge ännu är i startfasen.

– De som har kontaktat oss har erfarenhet av att jobba med barn, men vi har inte fått in några verksamhetsberättelser så jag vet inte något om den pedagogiska inriktningen än.

Olle Hallin menar att dagbarnvårdarna som jobbar i hans företag får bättre betalt och får mer pengar till verksamheten än vad den kommunala motsvarigheten får.

Den privata verksamheten vill starta snarast.

– Det beror på hur snabb kommunen är. Får vi bara tillstånd så kan vi öppna efter några veckor.

LÄS FLER nyheter från Borlänge