Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge islamiska ungdomsförening slipper ekonomisk smäll

Förra året stod det klart att Borlänge islamiska ungdomsförening riskerade att få betala tillbaka bidrag på en halv miljon kronor efter utebliven projektredovisning. Nu är deras redovisning är godkänd och de slipper återbetalningen.

Borlänge islamiska ungdomsförening har drivit det tvååriga projektet "Under ytan - alla är vi små", som syftade till att motverka islamofobi. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor beviljade bidrag på ungefär 1,2 miljoner kronor, som bland annat gick till en heltidsanställd projektledare.

Sista halvan av tiden skulle redovisas i somras, men detta skedde inte trots upprepade påstötningar från myndigheten. En faktura på drygt en halv miljon kronor skickades ut till föreningen i höstas och först därefter inkom redovisningen. Föreningen hade en sista möjlighet att skicka in redovisningen innan fakturans förfallodatum – vilket också skedde.

Enligt Hany Kullab från Borlänge islamiska ungdomsförening berodde allt på en försenad revisionsberättelse.

Nu har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor godkänt redovisningen. Föreningen slipper betala tillbaka pengarna – 575 950 kronor.

– Det känns bra, det var bara lite papper som skulle in, säger Hany Kullab.

Vad har ni på gång framöver?

– Just nu har vi inget, men vi får se så småningom. Vi är nöjda med projektet. Skolorna och eleverna var också nöjda med det vi har presenterat.

Projektet "Under ytan" har bestått i att erbjuda bland annat skolor föreläsningar och workshops. Ambitionen har också varit att bygga upp en hemsida för debatt och information. Den innehåller dock fortfarande bara en handfull artiklar.