Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge HjärtLung-förening bjöd sina äldsta medlemmar på hemlig resa

Annons

INSÄNT: Strax före midsommar samlades nästan 50 av HjärtLungföreningens medlemmar intill Folkets Park i Borlänge för att stiga på bussen för den traditionella ”Äldreresan” som föreningen varje år bjuder sina medlemmar som är 80 år eller äldre på.

Resan, som hade hemligt resmål, gick via Ulfshyttan och Smedjebacken, vidare till Västanfors hembygdsgård där första stoppet skedde. Där möttes resenärerna av två ”kaffemostrar” som serverade kaffe och smörgås i en lada. Efter förmiddagsfikat kunde man därefter besöka loppisen och den gamla handelsboden, som finns belägna inom området.

Man besökte också Victoriaslussen. Den är namngiven efter kronprinsessan Victoria i samband med att hon nyinvigde slussen när kanalen firade 200-årsjubileum år 1995. En keramiker i full färd att dreja i lera hann man också studera innan man, mätta och nöjda av alla upplevelser kunde äntra bussen igen för att via Norberg åka igenom området för den stora skogsbranden i Västmanland 2014.

Det var ett landskap fyllt av förvridna, svartbrända, trädrester men också med högrest grön växtlighet som visade att det finns mycket liv kvar även efter en så stor ödeläggelse som branden orsakade.

Nästa stopp blev Erik Axel Karlfeldts hem, där han växte upp, bodde och verkade. Här fick deltagarna inta en välsmakande lunch innan man gick runt och tittade i Karlfeldtsmuséet där man bl a kunde skåda Karlfeldts skrivarhörna, men också alla gamla möbler som fortfarande finns bevarade i byggnaden.

Nöjda och belåtna ställdes så kosan mot Borlänge igen där reseledarna Gullmai Johansson, Sigvard Åkesson och Marianne Nilsson fick en välförtjänt applåd för en fantastisk resa. En upplevelse som för många är sommarens stora och kanske samtidigt den enda stora händelsen.

HärtLungföreningen lovade att återkomma med en ny hemlig resa till sommaren 2020 vilket hälsades med stor glädje.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips