Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge Energi varnar för oseriösa elförsäljare

Borlänge Energi går ut med en varning för oseriösa elförsäljare i kommunen.
– Det ska vara fri konkurrens. men det ska vara på ett juste sätt, säger Anders Goop, avdelningschef.

Annons

Ett flertal kunder har hört av sig till kommunens elbolag under de senaste dagarna efter att ha fått besök av försäljare som vill skriva avtal om el.

Anders Goop, avdelningschef vid Borlänge Energi, hade under fredagen en dialog med det utpekade företaget, som förnekar att de använder några metoder som kan uppfattas som oseriösa.

– Men som vi ser det har våra kunder ingen anledning att höra av sig till oss om ingenting har hänt, säger Anders Goop.

Borlänge Energi har därför valt att gå ut med information på hemsidan, om att de inte har något samarbete med företaget ifråga.

– De ska bland annat ha gjort påståenden om Borlänge Energi som inte stämmer. Det är fritt fram att sälja el och vi har konkurrens. Men det ska ha påståtts att företaget samarbetar med oss, och att Borlänge Energi säljer kol- och kärnkraftsel vilket inte stämmer, säger Anders Goop

Och fortsätter:

– Det har fått oss att reagera, om man baktalar oss som företag.

Det är inte första gången Borlänge Energi går ut och informerar, med anledning av pågående säljkampanjer i kommunen. Tidigare har det också gällt el, men det har även handlat om andra saker.

– Det kommer sådana här grejer ibland. Det dyker upp då och då. Det ska vara fri konkurrens att sälja el. Men det ska vara juste, säger Anders Goop.

Annons