Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge Energi fjärde billigaste elbolaget

Borlänge Energis avgifter är fjärde billigast i landet.
Det visar årets Nils Holgersson-undersökning.
– Det känns bra, det är den bästa placeringen vi haft hittills, säger avdelningschef Anders Goop.

Nils Holgersson-undersökningen genomförs en gång om året då man jämför samtliga kommuners kostnader för sophämtning, vatten/avlopp, el och uppvärmning för en likvärdig bostadsfastighet.

Syftet är att redovisa de prisskillnader som finns mellan de olika kommunerna. På det viset hoppas man skapa debatt som kan leda till sänkta priser för kunderna.

Förra året låg Borlänge energi på en sjätteplats, men har nu i årets undersökning avancerat till en fjärde plats. Toppar listan gör Luleå, följt av Skövde och sedan Piteå på en tredje plats.

– Vi har förbättrat oss på alla fyra delarna, många andra har väl tvingats höja sina priser. Vi har legat ganska still på fjärrvärmepriset vilket är en tung bit, så det har nog påverkat, säger Anders Goop som är avdelningschef för Teknisk försörjning på Borlänge Energi.

Det här är 17:de året som Nils Holgersson-undersökningen genomförs bland landets kommunala energibolag.

– Som sämst har vi haft en elfte placering, det var 2002. Sedan dess har det gått lite upp och ner, men vi har hållit oss bland de tio bästa, berättar Anders Goop.