Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge Cykelklubb laddar inför den kommande helgens tävlingar på hemmaplan

INSÄNT: Nu till helgen drar det ihop sig till cykeltävlingar i form av Borlänge Tour.

Annons

Borlänge cykelklubb har varje måndag träning för 80-100 barn och ungdomar i åldern fyra till 16 år. Det är mountainbike som gäller med start från klubblokalen på Ekorrstigen i Borlänge.

I måndags förberedde ungdomarna sig för tävlingen Borlänge Tour som kommer att gå av stapeln till helgen. Banorna provkördes och alla längtar nu till helgen då det ska cyklas snabbt både utför och uppför i Mellstaskogen. Borlänge Tour är en tredagars tävling som utförs i Mellsta och som i år firar 20 år. Etapploppet har under åren genomförts i flera olika skepnader men hela tiden med ambitionen att hålla en extra hög kvalitet och med en inbyggd familjär känsla under eventet.

Fredagens etapp börjar på eftermiddagen och pågår hela kvällen då cyklisterna startar efter varandra och alla jagar den snabbaste tiden. Etappen kommer att avgöras i Borlänge centrum med start och mål på Sveatorget.

Lördag och söndag körs i Mellsta och är ett traditionella race där varje åldersgrupp startar tillsammans. Det kommer att bli tajta, snabba och tuffa race genom skogen oavsett om det är nybörjare eller elit som kör. Lördagsetappen kommer att utgöra årets Nordiska mästerskap i UCI–klasserna för våra nordiska länder inklusive de baltiska länderna. Lördagens och söndagens etapper är internationella XCO tävlingar för klasserna H/D Junior samt H/D Elit.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons