Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge CK elitsatsar

Borlänge CK drar i gång en elitsatsning på landsvägcykel.
Åtta elitcyklister kommer att representera klubben under säsongen.

Borlänge Cykelklubb är mest känd för sin fina ungdomsverksamhet.

Men nu har man beslutat om en elitsatsning, därför kommer ett antal elitcyklister att representera Borlänge CK under säsongen.

De åkare som i dagsläget är klara för klubben är Magnus Darvell, Christoffer Kvist, Michael Stevensson, Fredrik Frykberg, Marcus Johansson, Jesper Larsson, Jesper Dahlström och Johan Sonesson där de flesta förra säsongen tillhörde Motala CK:s starka stall.

Några av de i oktetten kommer att köra både landsväg och mountainbike, till exempel Magnus Darvell och Jesper Dahlström som båda tillhör Sverigeeliten i MTB.

Tanken är också att de rutinerade åkarna ska inspirera de yngre killarna och tjejerna.

– Ja, huvudfokus är att de ska hjälpa ungdomarna, visa hur det är att köra med nummerlapp, säger Roger Karlsson som jobbar med ungdomarna i klubben.

Två av killarna som ingår i satsningen har vunnit klassiska Solleröloppet, Magnus Darvell och Michael Stevensson. 2012 gjorde Michael och hans bror Christoffer en "Blomquistare" och delade på segern.

Men två år tidigare, 2010, vann Michael SM när mästerskapet avgjordes på Sollerön.

Och veckan före midsommar drar SM-veckan i gång på Sollerön igen.

Nu har Michael haft ett par tuffa år.

– Jag är inte på samma nivå som tidigare, säger Michael som genomgått en knäoperation samt att han även drabbades av borelia.

Men SM på Sollerön kommer han att köra.

– Ja, det satsar jag på, sedan ska jag köra långloppen i mountainbike. Jag började som mountainbikeåkare upp till junioråldern. Sedan blev det landsväg som jag satsade på, säger Michael som pluggar till maskiningenjör i Borlänge.