Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börja värna om fisken

Jag läste nyligen om onsdagsmete i Torsång blir riktigt upprörd när jag börjar räkna ihop vad de tar upp, cirka 40 kilo under varje tävling och på den korta sommaren drar de upp cirka ett ton fisk. Och vinterfisket är väl lika mycket?

Så nu funderar jag: Är det verkligen fiskevård att dra upp så där mycket fisk? Jag trodde att det var en sportfiskeklubb som värnar om fisket. Har ni inventerat beståndet?

Själv är jag en inbiten fiskare som fiskar flera gånger i veckan. Under sommarmånaderna har jag tagit upp fem stycken matfiskar. Två var skadade. Jag släpper tillbaka alla mina fiskar. Jag vill ju gärna komma tillbaka nästa år och fånga den igen och då ännu större.

Så varför kan inte Borlänge Sportfiskeklubb köra C&R (Catch & Release) på mete och börja värna om fisken. Jag ser skillnad nu och för ett antal år sedan. Fisket har blivit sämre i älven så jag kan inte annat än bli förbannad på hur en sportfiskeklubb agerar.

Arg fiskare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare