Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borganäsvägen behöver få ny beläggning

Borganäsvägen behöver ny beläggning och bibliotekets fasad har sett sina bästa dagar.
Det konstaterar miljö- och byggnadsnämnden.

Enligt plan- och bygglagen ska miljö- och byggnadsnämnden bland annat verka för en god byggnadskultur samt en god och estetiskt tilltalande stads- och landskapsmiljö.

Som en del i detta arbete har nämnden tagit en promenad runt centrum under stadsarkitekt Arne Ludvigssons ledning, och även varit ute på en busstur i olika delar av kommunen.

Bland annat konstaterar nämnden att Borganäsvägens beläggning behöver förnyas, i avvaktan på det bör den rättas till så att folk slipper kliva i vattenpölar. Nämnden pekar också på att flera fastigheter i centrum har underhållsbehov, exempelvis bibliotekets fasad.

Ledamöterna gläds också åt nybyggande som bidragit till en tilltalande stadsmiljö. Särskilt nämns Vecturahuset i Framtidsdalen, Högskolans utbyggnad och HSB-bygget i kvarteret Anund på Hagalund.