Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borganäsvägen behöver få ny beläggning

Borganäsvägen behöver ny beläggning och bibliotekets fasad har sett sina bästa dagar.
Det konstaterar miljö- och byggnadsnämnden.

Annons

Enligt plan- och bygglagen ska miljö- och byggnadsnämnden bland annat verka för en god byggnadskultur samt en god och estetiskt tilltalande stads- och landskapsmiljö.

Som en del i detta arbete har nämnden tagit en promenad runt centrum under stadsarkitekt Arne Ludvigssons ledning, och även varit ute på en busstur i olika delar av kommunen.

Bland annat konstaterar nämnden att Borganäsvägens beläggning behöver förnyas, i avvaktan på det bör den rättas till så att folk slipper kliva i vattenpölar. Nämnden pekar också på att flera fastigheter i centrum har underhållsbehov, exempelvis bibliotekets fasad.

Ledamöterna gläds också åt nybyggande som bidragit till en tilltalande stadsmiljö. Särskilt nämns Vecturahuset i Framtidsdalen, Högskolans utbyggnad och HSB-bygget i kvarteret Anund på Hagalund.