Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bondemarknad som lockar

Bondemarknaden i Malungsfors har blivit en succé. När det var dags för den andra upplagan vällde besökarna inpå Forsgläntan och köerna var nära nog ändlösa till de olika mat- och försäljningsstånden.
– Det här är över förväntan, skrattar Anna Backola, som ifjol drog igång bondemarknaden.

Annons

Efter att ha bott i USA återvände Anna till Malungsfors.

– Det var i USA som det var tradition med farmers market på höstkanten. Då sålde bönderna sina produkter på marknaden.

– När jag kom hem föddes tanken och ifjol ringde jag runt och bjöd in intresserade, berättar Anne, medan hon rör smeten till misu-klabb till hungriga matgäster.

Ifjol var det omkring 15 olika producenter av lokal mat och hantverk som ställde upp.

– I år satt jag in en annons och på en gång fick vi 22 som ville vara med, berättar Anna.

– Så det är bara att köra, men jag har fått god hjälp av släkt och vänner som finns med överallt, säger Anna och serverar misu-klabb.

Tanken med bondemarknaden i Malungsfors är att det ska handla om närproducerat och gärna kravodlad mat och grönsaker, men också hantverk. Utan tvekan har Anna lyckats med att visa upp vad bygden har att erbjuda i den vägen. Samtidigt så togs utbudet väl emot av köande bybor och tillresta.

För de yngsta erbjöds ponnyridning och ett mini zoo, men det fanns också andra aktiviteter som hästskokastning och mycket mer som hör till en sann bonde marknad. En marknad som nu etablerat sig i Malungsfors tack vare Anna Backols

– Vi har onekligen också tur med vädret, konstaterade Anna, medan besökarna vällde in på Forsgläntan.