Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollen ligger hos "Svennis"

Annons

Nu ligger bollen hos Sven-Göran Eriksson. Manchester City har erbjudit honom ett treårigt kontrakt med en lön på cirka 28 miljoner kronor per år, uppger Manchester Evening News.

Enligt den ansedda Manchester-tidningen är Eriksson intresserad av tränarjobbet och att han troligen kommer att skriva på för City inom de närmaste dagarna.

Det har tidigare spekulerats i att Citys fans inte vill ha "Svennis" som tränare, men en omröstning på Evening News website under lördagen visade att 70 procent vill ha honom som ersättare för sparkade Stuart Pearce. I City, som kom på 14:e plats i Premier league förra säsongen, spelar svenske landslagsmålvakten Andreas Isaksson.

Det är dock ännu inte helt klart ännu med köpet av City där Thailands förre premiärminister, Thaksin Shinawatra är villig att betala 1,5 miljarder kronor för klubben. Engelska Fotbollsförbundet (FA) och ligaföreningen har ännu inte godkänt köpet men lär göra det inom kort. Shinawatra gjorde tidigt klart att hann vill ha Eriksson som tränare och han kommer också att lägga upp cirka 700 miljoner kronor till nya spelarköp.

Enligt Manchester-tidningen kan Fredrik Ljungberg göra "Svennis" sällskap till klubben. Yttermittfältare är högsta prioritet och Ljungberg hade en jobbig säsong i Arsenal med flera skador och sparsamt med speltid. Ljungberg, 30, har två år kvar på kontraktet med Arsenal. Shaun Wright-Phillips från Chelsea och Michael Owen från Newcastle är två andra spelare som kan vara aktuella för City.

Sven-Göran Eriksson, 59, har inte haft något tränaruppdrag inom fotbollen sedan han tvingades lämna posten som förbundskapten för England efter VM i fjol. Han har inte gjort någon hemlighet av att han vill tillbaka till fotbollen _ som tränare för ett klubblag. Nu har han chansen, men frågan är om han kommer att ta den?

TT

Mer läsning

Annons