Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bolidens gruvchef blir vd för LKAB

/

Jan Moström, direktör för affärsområde Gruvor, slutar på Boliden för att bli vd för LKAB.

Annons

Jan Moström började på Boliden 1979 och var bland annat ansvarig för gruvverksamheten i Bolidenområdet innan han 2005 utsågs till Direktör för Boliden Gruvor.

- Jan har med starkt engagemang och bred kunskap lett Boliden Gruvor i tio år, under vilken verksamheten genomgått stora förändringar. Expansionerna av Aitik och Garpenberg har skapat gruvor i världsklass och Boliden bygger nu vidare på denna utveckling. Jag vill tacka Jan för hans goda insatser under den här tiden och önska honom lycka till i hans nya utmaningar, säger Bolidens vd Lennart Evrell.

Jan Moström lämnar Boliden i mitten av september och rekryteringsprocessen för hans ersättare har påbörjats.

LKAB:s styrelse har beslutat att utse Jan Moström till ny vd och koncernchef för LKAB. I samband med att Jan Moström tillträder lämnar nuvarande vd Lars-Eric Aaro sitt uppdrag.

– LKAB möter en starkt förändrad marknad vilket kräver en delvis annan ledarprofil, med ökat fokus på kostnadseffektivitet och produktivitet. LKAB:s styrelse har därför beslutat att tillsätta en ny vd med erfarenhet av rationaliseringar och utveckling av gruvindustri. Jan Moström kommer att bidra med stor kunskap inte minst inom produktion, säger LKAB:s styrelseordförande Sten Jakobsson (som tidigare var ABB-chef i Ludvika och Sverige).

Annons