Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokbindare visar sin mångsidighet

In i det sista har bokbindareleverna vid Leksands folkhögskola jobbat med sin utställning.
Nu väntar vernissage på Naturum i Siljansnäs – och Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Annons

Böcker, lådor, handmarmorerade papper – allt inspirerat av temat Möten med flora och fauna.

Det är vad besökarna på Naturum Dalarna kommer att få se mellan den 23 maj och 28 juni.

Sedan flyttar utställningen till Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm där den finns mellan 3 juli och 20 augusti.

– Eleverna jobbar in i det sista med sina alster och vi håller just nu på att lasta för att åka till Siljansnäs och packa upp, berättar utbildningsansvarige Leif Halldorf.

– Det ska bli jätteroligt att visa resultatet. De har planerat det här i ett år. Utbildningen omfattar inte bara bokbinderi utan allt vad det innebär att ordna en utställning.

Hur är intresset att lära sig bokbinderi?

– Det ökar hela tiden och det sprider sig över världen. I höst har vi en elev från Japan som kommer hit och vi har även sökande från Spanien.

Och i Sverige?

– Här ökar det också. Det ser vi inte minst när vi är med på bokmässan i Göteborg. För ett par år sedan var det 800 personer om besökte vår monter och verkligen ville prata bokbinderi!

– Många är också yngre och en tjej sa: Jag vill inte ha 14 Ipad i min bokhylla – jag vill ha riktiga böcker! avslutar Leif Halldorf.

Vernissaget i Siljansnäs på lördag börjar klockan 15.