Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bojerud ersätter Petzäll

Det är ännu inte avgjort vem som ersätter avlidne riksdagsledamoten William Petzäll på riksdagens dalabänk. Trolig ersättare är dock Stellan Bojerud, 68-årig före detta yrkesofficer från Sundbyberg i Stockholm.

– Han står på tur i vår lista. Jag har inte hört annat än att han kommer tillträda befattningen. Stellan har en lång och gedigen politisk karriär bakom sig. Han kommer att tillföra mycket till riksdagsgruppen, säger partiets pressansvarige Martin Kinnunen.

Stellan Bojerud har tidigare tjänstgjort som ersättare i riksdagen - mellan oktober 2010 till april 2011. Han var tidigare aktiv för Centern i nio år och Moderaterna i tjugo år i Sundbyberg. 2009 anslöt han sig till Sverigedemokraterna.

– Han kommer sitta på den så kallade dalabänken, men länsbänkar är ju inget vi betonar inom SD. Våra ledamöter har alla valts in på en rikslista. Inte på en länslista, säger Martin Kinnunen.