Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende utan parkering - får inte stå på gatan

Så länge som Emelie Hane har bott med sin sambo i ett hyreshus på Allégatan i Smedjebacken har hon parkerat bilen längst med gatan. Nu är det slut med det då Smedjebackens kommun inte längre tillåter de boende att parkera där.

– Jag fick höra i fredags att vi som bor på Allégatan inte längre kommer att få parkera på gatan utanför våra hyreshus, säger Emelie Hane.

Detta fast gatan är enkelriktad och de saknar egna riktiga parkeringsplatser i anslutning till bostaden.

– Vi är ju inte i vägen på något sätt eftersom gatan är enkelriktad, poängterar Emelie Hane och fortsätter:

– Kommunen säger att vi nu ska stå antingen vid Konsum eller mitt emot tobaksaffären uppe på torget.

Vid båda dessa parkeringar gäller p-skiva och du har då rätt att stå parkerad i fyra timmar.

– Visst kan jag stå vid till exempel Konsum men jag vill inte gå upp mitt i natten och ställa om p-skivan eller flytta bilen, det kan de ju inte begära, säger Emelie Hane.

Hon tycker också att det är märkligt om tio hushåll ska parkera vid Konsum och ta upp deras kundparkering.

– När jag flyttade in för sex månader sedan så frågade jag Bärkehus som jag hyr av var jag skulle parkera och de sa att gatan är vår parkeringsplats.

Bredvid de två hyreshus vars boende drabbas av bristen på parkering finns en ganska stor och oanvänd gräsplätt.

– Jag tycker att det vore vettigt att göra gräsplätten till en parkering, det är som mest 10 hushåll som behöver plats, säger Emelie Hane.

När de nya parkeringsreglerna träder i kraft vet hon ännu inte men hon hoppas fortfarande på en bättre lösning på parkeringsdilemmat för de boende på Allégatan.

– Det är så mycket nackdelar med att de säger nej till att låta oss parkera här. Först trodde jag att det var ett skämt.