Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende inbjuds till att vara med och påverka

Var med och påverka framtiden i Stora Skedvi. I kväll tisdag, klockan 18.30 arrangerar projektet Hållbara servicelösningar på landsbygden ett stormöte där arbetsgrupperna berättar om sitt arbete så här långt och sina tankar inför framtiden.
Grupperna arbetar bland annat med boendefrågor, lokaler för skola och förskola, Fäggeby älvvision och en utbyggd parkering i centrum.

Projektet startade i mars i år på tre orter i vardera Dalarnas och Gävleborgs län. I vårt län deltar Stora Skedvi, Fors och Sollerön. Syftet är att stärka den lokala ekonomin, stärka den kommersiella och samhälleliga servicen, skapa en hållbar livsmiljö såväl ekonomiskt som ekologiskt, ungdomar ska vara naturligt delaktiga och ges möjlighet att ge uttryck för sina önskemål samt att det ska skapas minst ett nytt företag på varje ort som deltar.

I Sockenrådets extranummer av E smula Skävinytt presenterar de fyra arbetsgrupperna sina tankar omkring det pågående projektarbetet och på kvällens stormöte finns det möjlighet att ställa frågor och vara med och påverka fortsättningen.

Valet av deltagande orter gjordes av länsbygderåd och länstyrelse i respektive län och projektet pågår fram till och med den sista juni nästa sommar.