Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende i det evakuerade området kan nu återvända: "Läget har förbättrats"

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

På fredagskvällen meddelade räddningsledaren att de boende i området mellan Trängslets skjutfält och Lillhärdalsvägen kan återvända.

Annons

I meddelandet skriver räddningsledaren att de boende i området mellan Trängslets skjutfält och Lillhärdalsvägen från Kryptjärn till Haftorsbygget nu kan återvända.

– Läget har förbättrats för byarna norr om brandområdet. Fastighetsägarna som berörs är nio stycken och de har fått besked om att det är OK att åka tillbaka, säger Anders Rosén, presskommunikatör för Mora Brandkår, vid klockan 18.55.

Vid klockan 19 hålls ett stabsmöte kring situationen med Trängsletbranden.

– Vi håller begränsningslinjerna så pass bra att vi kunde dra tillbaka detta VMA. Sedan kan saker och ting förändras. Samtidigt går det inte att släcka branden så vi fokuserar på att hålla den inom begränsningslinjerna.

Däremot kvarstår varningen som gäller för själva skjutfältet. Allmänheten uppmanas att fortsatt hålla sig informerad om huruvida läget förändras.

Det var på onsdagsförmiddagen som ett Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades i samband med Trängsletbranden.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips