Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bobby och Anze har lämnat Mora

Under måndagen lämnade både Anze Kopitar och Bobby Ryan Mora.
– Anze och hans fru sitter just nu på ett plan till Slovenien där de ska mellanlanda och hälsa på familjen. Bobby är också på väg, sa Moras klubbdirektör Peter Hermodsson på måndagseftermiddagen.

Tidigt i matchen mot Leksand i lördags skadade sig Anze Kopitar i ett knä.

Innan avfärden till Slovenien hade han läkarundersökts, och han fick lugnande besked.

– Det var inte så farligt, ett uttänjt ledband. Han blir borta max ett par veckor, säger klubbdirektör Hermodsson som också tror att Anzes klubb, Los Angeles Kings inte kommer att åberopa någon ersättning från den försäkring som Mora tecknat för NHL-spelarna.

– Nej, det tror jag inte att de gör, skadan var inte allvarlig. Anze kanske missar första NHL-matchen, säger en trött Peter Hermodsson som haft några intensiva dagar.

– Det har varit full speed sedan i fredags, nu ska jag hem och sova.

Men en del jobb väntar, luckorna efter Anze Kopitar och Bobby Ryan måste fyllas på något sätt.

– Vi har jobbat efter en dubbelplan, en om NHL ställdes in helt och en om ligan kom igång.

I och med att NHL kom igång är det många NHL-spelare som lämnar sina klubbar för att inställa sig på andra sidan Atlanten. Vilket också innebär att många luckor ska fyllas, inte bara i svenska lag utan även i många utländska som haft NHL-spelare under lockouten.

– Det kan bli huggsexa på spelare nu. Men vi har inga pengar att köpa spelare av bra elitserieklass. Kontrakten med de sponsorer som gick in och hjälpte oss att få Anze Kopitar och Bobby Ryan löpte månadsvis, och de bryts också nu, säger Peter men tillägger:

– Kan vi få de sponsorerna att ligga kvar med sina kontrakt kanske vi kan få en eller annan toppspelare.