Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo Lindberg

Bo Lindberg, Falun, avled den 20 september vid en ålder av 80 år.

Bo var född och uppväxt i Korsnäs, och tillbringade hela sitt yrkesverksamma liv som anställd vid Falu-Kuriren.

Han började redan 1946 som springpojke för företaget. Han svarade på en annons och fick jobbet direkt - trots att han bara var 14 år.

Hans karriär som springpojke blev dock inte långvarig. Faktor Joël Olsson hade lagt märke till Korsnäsgrabben och erbjöd honom att utbilda sig till typograf. Och så blev det. Sätteriet blev Bosses arbetsplats. Under åren avancerade han och blev slutligen 1979 faktor.

Efter Falu-Kurirens flytt av sätteri, redaktion och tryckeri till Ingvarvet i Falun blev Bosse ett antal år ansvarig för skötseln av fastigheterna. Han var också engagerad i bland annat skyddskommittén på tidningsföretaget och gjorde där ett uppskattat arbete. När han gick i pension hade han 50 år bakom sig i tidningens tjänst.

Han var mycket intresserad av sin hembygd, och var bland annat i några år ordförande i Korsnäs historiska forskarförening.

Bo blev änkling 2004 och 2009 sålde han sin fastighet i Korsnäs och flyttade till Surbrunnsvägen i Falun.

Efter pensioneringen ägnade han sig bland annat åt väntjänsten.

Han gick också datakurs och snickerikurs - även om han genom åren redan tidigare visat att han var en duktig snickare. Han byggde och renoverade bland annat flera hus, och tillbringade också mycket tid med sommarstugan i Lunån.

Bo var även aktiv inom SPI och var så sent som i våras deltog han i en resa med dem till Island.

Närmast sörjande är sonen Thomas och dottern Annelie med familjer, syskon samt många goda vänner.