Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blottare gripen i Ludvika - gjorde misstaget att blotta sig för kvinnlig polis

En blottare har gripits av polisen - och släppts av åklagare. På måndagskvällen blottade sig mannen för två kvinnor med några tiotals minuters mellanrum efter gång- och cykelvägen på baksidan av Höberget i Ludvika. En av de utsatta kvinnorna är polis.

Annons

I måndags 15 augusti klockan 17.35 befann sig en kvinnlig polis på fritiden på promenad i Ludvika, efter cykelvägen mellan gamla slalombacken vid Högberget och Finska föreningens stuga, när en man blottade sitt kön för henne.

Platsen är exakt den samma som tidigare sexuellt ofredande ägt rum i juli i Ludvika.

Kvinnliga polisen gjorde omedelbart en anmälan. Hon hade en mycket bra beskrivning av mannen.

Det dröjde till 22-tiden på tisdagskvällen innan en polispatrull ute på spaning fick syn på en man, som befann sig i Ludvika Gårdsområdet, som stämde väl in på signalementet.

Mannen greps misstänkt för sexuellt ofredande. Vid förhör medgav han att han varit på platsen men förnekar brott.

– Han påstår att han hade trängande behov och skulle just till att pinka, säger Leif Andersson vid Ludvikapolisen.

Eftersom sexuellt ofredande är ett bötesbrott beslutade åklagaren att den misstänkte mannen skulle släppas på fri fot under den fortsatta utredningen. Han släpptes vid 01-tiden natt till onsdag.

På onsdagsmorgonen anmälde nästa kvinna att hon klockan 17.10 i måndags kväll, alltså mindre än en halvtimme innan den kvinnliga polisen ofredades, hade sexuellt ofredats av en man som blottat sig efter samma gång- och cykelbana - i höjd med Finska föreningens stuga.

– Uppgivet signalement stämmer exakt med det som kvinnliga polisens angav. Jag har precis skickat till åklagaren att samme person är skäligen misstänkt för även detta sexuella ofredande, säger Leif Andersson.

Ludvikapolisen jobbar nu för att försöka knyta samme misstänkte till ytterligare två anmälda blottningar/sexuella ofredanden i Ludvika under juli månad.