Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blöt men lyckad skidpremiär

Dimma, regn och blötsnö kunde ha fått vem som helst att stanna hemma. Det var dock inget som hindrade många skidälskare från när och fjärran att bege sig till Sälen.

Annons

Säsongspremiären i helgen startade med fem öppna nedfarter i Lindvallen.

– Fantastiskt fast det regnar, hur härligt som helst, en kick, säger Cina Jönsson från Ulricehamn som åkt upp med sin familj över helgen. De kom till Lindvallen sent i fredags kväll och åkte hela helgen. Sonen Hampus och hans kompis Noah tävlar i slalom, för dem var det rena julaftonen att äntligen få kasta sig ut i pisten.

– Att åka skidor är det bästa jag vet, man hade inte tekniken i början men nu har jag kommit i gång, säger Noah Rask.

Hampus pappa Björn är slalomtränare, han var lika glad över att skidsäsongen är i gång. Det enda han hade att anmärka på var att han hade ont i fötterna. Vädret var inget större problem, något dåligt väder finns inte för skidentusiaster tyckte alla fyra.

Iförd cowboyhatt, tog Tom Thomsén sitt första slalomåk med sin fru Helle i söndags. De har en stuga i Lindvallen och har åkt över 50 mil från Ålborg i Danmark för att åka slalom. De gillar naturen i området och besöker Sälen med jämna mellanrum.

Någon större trängsel var det inte i Gustavbacken, säkert till glädje för många som fick stora ytor att åka på. Ändå var det fler besökare än vad Anna Eklöv som jobbar i liften förväntade sig. Hon och hennes arbetskamrater blev tillfrågade att komma och jobba med kort varsel.

– Det är mer folk än vad vi i liften gissade, det är mycket folk fast det är dåligt väder och söndag, en dag som de flesta åker hem. Det är kul att vara i gång och se så många här, säger Anna.

Jesper Krång hade åkt från Mora med sina kompisar Viktor och Kalle. De tävlar i snowboard och tränar ofta i Sälen. I skidbacken där tidningen träffade killarna åkte Jesper en "Lip front side boardslide 270 ° av ". Jesper är nöjd med skidåkningen.

– Det är sköna rails här i Lindvallen, säger en glad Jesper.