Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blomqvist visade Leksand vägen till seger

Han gjorde sitt första mål för säsongen.
– Skönt att vi fick 1–1 där, sade Jacob Blomqvist.
Som sedan också gjorde 4–2 när Leksand vann med 5–3.

Jacob Blomqvist slog till i den andra periodens inledning. Han kom från ingenstans i anfallszon, snodde pucken och kvitterade Tingsyrds ledning från den första perioden.

– Det blev något strul på blå för Tingsryd och jag fick ett friläge och satte pucken högt till vänster.

Knappt fyra minuter senare tog Leksand ledningen i power play och Tingsryd kvitterade, också med en man mer på isen, innan Martin Janolhs gav Leksand ledningen med 3–2 på en smörpass från Filip Forsberg. Filip Forsberg som för övrigt gjorde 2–1 och det var hans första mål i serien.

Det tog bara en minut efter Janohls mål innan det var dags för Jacob Blomqvist igen.

– Vi hade ett långt anfall och de blev trötta. Jag kom ut från hörnet och trycka upp den.

Ja, det vara ett långt anfall som inleddes med att Michael Raffl höll kvar pucken på egen hand i anfallszon. Leksands jobbade sedan ned Tingsryd allt mer och det slutade med målet.

– Jag tycker att vi ägde den andra perioden, sade Jacob Blomqvist.

Den första gick spelmässigt till Leksand, mycket puckinnehav men alltför lama avslut. IStället för att skjuta överlät gärna leksingarna pucken till en medspelare som ofta var i sämre läge.

I den andra bleev det sonm sagt bättre fart från hemmalaget. Leksand fick upp tempot både i skridksoåkningen och i passningsspelet. Då hade Tingsryd det svårt att hänga med.

I den sista perioden blev spelet mer oorganiserat, mycket beroende på flera utvisningar tidigt i perioden. Matchen fick nerv. Först pressades Leksand hårt i spel fyra mot sex. Laget klarade av det och den efterföljande utvisningen mot ett Tingsryd som var bra i power play.

Tingsryd bidrog med en extra krydda genom att reducera till 3–4 efter en lång pass upp i mittzon mellan Leksandsbackarna. Sedan gick Tingsryd för en kvittering mot slutet med sex utespelare.

Det slutade med att Martin Janohls blev tvåmålsskytt när han satte pucken i tom kasse. Det var andrakedjan med Martin Janohls, Pär Edblom och Filip Forsberg som visade vägen denna gång genom att göra tre mål.