Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bloggaren från Borlänge tog hem Matbloggspriset: "Helt sjukt"

Borlängebördiga Gustav Johansson tog, med sin vegetariska matblogg Jävligt gott, hem Matbloggspriset Folkets val. "Vi satte vego på kartan", konstaterar han.

Se inslaget vi gjorde inför att Gustav Johansson blev nominerad till priset

Gustav Johansson, ursprungligen från Borlänge, har drivit sin vegetariska matblogg Jävligt gott i fem år. Och nu kommer ytterligare en bekräftelse på uppskattningen från hans läsare.

Läs även: Bloggaren från Borlänge finalist i Matbloggspriset

Gustav blev nämligen den som klev segrande ut ur kampen om Matbloggspriset Folkets val.

När röstningen avslutades vid klockan 00.00 natten mellan onsdag och torsdag hade han fått hela 12 306 röster – mer än nog för att knipa åt sig platsen högst på pallen.

"Tack till alla fantastiskt 12 306 personer som röstade", skriver han på Facebook strax efter att resultatet stod klart.

I en känslofylld video utvecklar han sina tankar:

"Det här är helt sjukt – vi vann! Jag älskar er allesammans. Ni är så fantastiskt vackra hela bunten – varenda liten människa som lajkat. Det här är ert pris – vi som satte vego på kartan. Det här är första gången en vegoblogg vinner Matbloggspriset Folkets val. Jag är helt chockad".

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android