Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bloggaren från Borlänge finalist i Matbloggspriset

Borlängebördiga Gustav Johansson har drivit den populära matbloggen Jävligt gott i fem år och varit vegetarian dubbelt så länge. Nu har han chans att vinna läsarnas röster i Matbloggspriset Folkets val.
– Det känns sjukt hedrande att bara vara nominerad, jag är superglad.

Trots att Gustav Johansson är Stockholmsbo sedan tio år tillbaka, märks dalakopplingen på sina sätt i bloggen.

– Min matlagning har ju påverkats väldigt mycket av min pappas matlagning. Han är en sådan där bondpojk från Sundsvall liksom. Jag skulle säga att jag är djupt präglad av den traditionella svenska svennebananmaten.

Fast vegetarisk då, givetvis. Vegetarianismen blev en vändning mot det väldigt köttbejakande hemmet han är uppväxt i.

I dagarna kommer Gustav Johansson att gå över till att syssla med bloggandet på heltid. Genom att lägga ännu stötte krut på bloggen hoppas han kunna få allt fler att välja vegetariskt.

– Min ambition med bloggen är att få fler människor i landet att äta vegetariskt, så jag hoppas kunna åka runt i landet och marknadsföra det på olika sätt. Jag vill försöka få fler i Borlänge att äta vegetariskt!