Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bli inte dement i fel kommun

Att bo i en avlång kommun som Malung-Sälens är inte lätt. Kommunen börjar på Äppelboskogen och sträcker sig bortom Sälen. Att bli dement och bo i Yttermalung innebär ungefär fem mil till Lima och där blir man placerad trots att man är man född, uppvuxen i Yttermalung och har bott där i hela sitt liv.

Lima är en ort som de inte har någon anknytning till och de anhöriga måste åka många mil för att besöka sin nära och kära.

Bor man i Malung och ska göra en resa för ett besök i Lima innebär är ungefär sju mil tur och retur. Den som är dement och har varit hemma på besök och åter ska upp till Lima har gråten i halsen.

"Jag kan inte förstå", säger den dementa, "varför jag ska vara där"?

Det fanns bra boende i själva Malung, men det lades ner. Varför? Ska gamla och dementa köras runt i kommun som boskap, bara därför att de inte kan föra sin talan. Då bävar jag för att bli gammal och dement.

De politiker som sitter och bestämmer över andra utan att ta hänsyn, blir själva gamla en dag. Hur vill ni då ha det?

En God Man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare