Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blekt Hedemora förlorade derbyt

Seriens bästa bortalag, Borlänge, var numret större än Hedemora och vann onsdagens derby med 6–4.
– Otroligt skönt. Vi ska vara bättre än Hedemora och det visade vi nu, säger tvåmålsskytten Henrik Bergenström.
I och med segern har Borlänge fortsatt kontakt med topp fyra.

Annons

För Hedemora ser det däremot tyngre ut. Åtta poäng skiljer upp till fyran Surahammar som dessutom har en match mindre spelad.

– Vi har grävt ett djupt hål åt oss själva och nu gäller det alla är med och bidrar så vi kan ta oss därifrån, säger HSK-tränaren Bernie Lynch.

Han fick se sitt lag ligga under efter den första perioden med 3–0.

– Tyvärr har det sett ut så i alldeles för många matcher. Vi har gett motståndaren tre, fyra mål innan vi vaknat och på det sättet vinner man inga matcher i den här serien.

Henrik Bergenström visade vägen genom att göra Borlänges två första mål.

– På det första hade jag lite tur och pucken gick in efter isen vid stolpen. Det andra var snyggare när jag fick skjuta direkt efter en fin passning från Mikael Simons.

Borlänges tredje mål gjorde Daniel Eklund i spel fyra mot fem. God effektivitet i kombination med utespelare som såg ut att ha en inbördes tävling om vem som täckte flest skott var två huvudingredienser till den klara Borlängeledningen i paus.

HSK vann det första derbyt mot Borlänge, men i säsongens andra möte mellan lagen var det inget snack. Borlänge var snäppet tyngre i spel fem mot fem och tog således en välförtjänt revansch.

Hedemora hade sin chans i mitten av den andra perioden, då laget spelade fem mot tre vid två tillfällen. De två lägena resulterade dock bara i ett mål.

– Det bryr jag mig inte så mycket om. För oss gäller det att få fart på spelet och målskyttet i spel fem mot fem. Sedan kan vi börja bekymra oss över om powerplay fungerar eller inte, säger Lynch.

I tredje perioden såg Borlänge länge ut att spela av matchen hur lugnt som helst. Viss nerv blev det ändå efter två snabba HSK-reduceringar av Petter Mattsson fram till 4–5 i slutet av matchen.

– Ja, vi höll på att ställa till det för oss och det kändes lite onödigt. Det var oerhört skönt att se när Tobbe Holm satte 6–4 i öppen kasse, säger Henrik Bergenström.

Borlänge har nu tagit 17 av sina 21 poäng på bortaplan.

Vad är förklaringen?

– Ja, jag vet inte. Vi kanske kan spela mer avslappnat. På hemmaplan har vi pressen på oss att vi ska vara det spelförande laget. Men från och med nu ska vi börja spela smartare på hemmais också, lovar Bergenström.