Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blåögd raskatt infångad

Efter nästan ett år på drift har en blåögd maskad katt infångats och tillfälligt omhändertagits i centrala Malung.

Den infångade katten är en okastrerad pojke, som enligt veterinär tros vara mellan ett och två år gammal. Den vilsna katten uppmärksammades första gången redan för ett år sedan vid bron över Västerdalälven utan att då kunna fångas in.

Sedan dess har katten inte synts till förrän nu, när den dragit sig upp mot centrum och kunde fångs in i närheten av Lidls butik i Malung. Nu hoppas upphittaren Katarina Åström hitta ägaren eler någon annan som verkligen vill ta hand om katten.

Kattpojken är blyg men hanterbar och har varit till veterinär som konstaterat att han inte är chipmärkt. Han är inte heller kastrerad och måste som väldigt ung ha kommit på villovägar.

Hur han klarat förra vintern på egen hand är en gåta, men nu gick han direkt i den gillrade kattfällan. Vet du någonting som kan vara till nytta i sökandet efter ägaren, eller någon som är intreserad av att ta hand om kattpojken, ring då Djurdetektiven på 023-195 35.