Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandade insatser i pingis-VM

Annons

Efter nästan två dagars kvalspel var det på tisdagen dags för de stora favoriterna att äntra arenan i VM-pingisen.

För veteranen Jörgen Persson blev det en bra dag.

Även om Jörgen Persson den här gången inte tillhör de 32 högst rankade spelarna var ändå många blickar riktade mot honom i hans möte med Hugo Hoyama, Brasilien.

Den här gången gjorde Jörgen inte om misstaget från OS i Atlanta. Han tog i stället gruvlig revansch och vann med 4-1 i set.

I tredje set kom vändningen. Jörgen knöt till spelet, gjorde inte lika många egna misstag och gick från 4-8 till setvinst och i det nästföljande rullade det på till 5-0. Tolv raka poäng och sedan hade faktiskt Hoyama 10-6 innan Jörgen låste igen och tog sex raka fram till vinst.

I VM-herrsingeln var det bara två svenskar i elden under tisdagen. De tre övriga väntar till onsdagen.

Den andre var Jens Lundquist, som förlorade efter en tuff uppgörelse mot portugisen Marcos Freitas med 11-9 i skiljeset.

I herrdubbeln är båda svenska paren vidare till andra omgången. Jens Lundquist, i par med nye dubbelpartnern Robert Svensson, vann säkert över slovenerna Milja Horvat och Bojan Tokic medan Jörgen Persson och Fredrik Håkansson fick slita värre för att vända 1-3 underläge till seger mot vietnameserna Nam Hai Nguyen/Tuan Quyun Tran.

Även Carina Jonsson och Matilda Ekholm gick vidare till andra omgången i damdubbel medan Carina hade en övermäktig motståndare i kvartsseedade Wang Yue Gu, Singapore, i singeln.

Hur gick det då för vår yngsta VM-deltagare, Malin Pettersson?

Tyvärr stupade Malin i den sista kvalmatchen och lyckades inte ta sig in bland de 128 i huvudturneringen. Men hon har förhoppningsvis fler VM framför sig.

TT

Mer läsning

Annons