Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bland vrålande elgitarrer och headbanging

/
  • Fanny Lindholm, Erika Weilander och Malin Flykt trivs bra på Caoz under Demokvällen. De tycker att banden som spelar är asbra.
  • Stefan Nilsson, Alexander Backlund och Johan Gaard bor allihopa i Gustafs, men har tagit sig till Café Caoz den här demokvällen för att lyssna på hårdrock och metalmusik.
  • Banden som spelade på Caoz i fredags var alla demoband som ännu inte släppt några skivor. Men inte gav de mindre för det. Borlängebandet Hell Patrol spelar dödsmetall och gav järnet.

Annons

När jag kommer till Café Caoz på fredagskvällen har det första bandet redan börjat spela.

Jag öppnar dörren för att gå in och möts jag av en massiv vägg av ljud. Först efter att ha rotat fram öronpropparna och stoppat dem i öronen, tar jag mig in.

Därinne blinkar lampor i rött och gult som ger ett varmt, men ändå fartfyllt intryck. Och scenen är avskärmad med ett stort svart skynke som ger en, på något vis, mysig stämning.

Caoz är inte en särskilt stor lokal, och den blir välbefolkad med de cirka 30-40 personer som är där. De flesta verkar vara ungdomar mellan 15 och 20 år.

Det är tydligt att de flesta är här för att lyssna på musiken. Det är inte något dansgolv framför scenen direkt. Folk står stilla och bara lyssnar.

Några chanser till fika eller småprat finns det inte heller under tiden banden spelar. I pausen passar jag på att se mig omkring bland de ungdomar som är där.

Jag träffar Stefan Nilsson, Alexander Backlund och Johan Gaard i en hörna av kaféet. De trivs bra med kvällen.

De gillar musiken, och att det är band från ställen i närheten som spelar.

- Det är bra underhållning till ett bra pris, säger Alexander.

En bit bort befinner sig Fanny Lindholm, Erika Weilander och Malin Flykt. De är också glada och nöjda med kvällen så här långt.

De har varit här på sådana här kvällar många gånger förut och de tycker att det är jätteroligt.

De har inga speciella favoriter bland banden, men de gillar musiken.

- Jag har aldrig hört de här förut, men de är asbra! säger Malin.

Amnesia Haze, Radiation och Hell Patrol som spelade på Caoz den här kvällen är alla demoband som ännu inte släppt några skivor. Men inte gav de mindre för det.

Det tar inte lång stund förrän man nästan känner sig svettig själv i värmen som alstras där inne. Från scenen sprutar energin i vrålande elgitarrer och vild headbanging.

Bandet Amnesia Haze var först ut på scenen, och rivstartade kvällen. De tyckte att det var en bra spelning, även om publiken inte var riktigt som de skulle vilja ha den.

- Man vill ju att de ska hoppa, dansa och sjunga. Den här publiken var lite väl lugn och fin, säger de.

Men även om publiken inte var så pigg som de hade hoppats tyckte de att spelningen gick bra.

- Det är ju alltid roligt att vara på scen, tycker de.

Det här var Amnesia Hazes tredje spelning någonsin, fast de snart har hållit på i två år. Men nu är de på gång med spelningar. De kommer från Borlänge och Leksand, men har spelat både här i staden och i Sundsvall.

Den här sortens arrangemang tycker medlemmarna i Amnesia Haze om.

- Det är som ett forum, en jättebra plats för ungdomar att komma till och lyssna på musik. För just den här musikstilen finns det inte så mycket annars, säger de.

Mer läsning

Annons