Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wasaposten polisanmäls igen

Annons

- Dessutom har Wasaposten ingen ansvarig utgivare, säger kommunchefen Bertil Stoltz.

I det senaste numret av Wasaposten, som på sina ställen delades ut under torsdagen, riktar publikationens mentor Bo-Åke Ericson frän kritik mot kommunalrådet Anders Ahlgren (C) och kommunchefen/socialchefen Bertil Stoltz. De kallas för "bromsklossar" och anklagas för att vara "en av orsakerna till den svaga utbildningen i våra skolor och som ålderdomshemmen sköts".

- Påhopp är något man får ta. Men det är svårt att acceptera att Bertil och kommunens personal får kritik de inte förtjänar, säger Anders Ahlgren.

Bo-Åke Ericson är det enda namnet på Sverigedemokraternas valsedel till kommunvalet i Gagnef.

- Ericson företräder ett politiskt parti och då tycker jag inte att man kan uppträda så här. Vi känner att vi måste reagera, säger Ahlgren.

- Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Bertil Stoltz.

Tidningsartiklar om demensvården i Stockholm har nyligen delats ut på Älvuddens äldreboende. Rubriken "Demensvåden döms ut helt" hade kompletterats med Gagnefs kommunsköld som klistrats in.

- Enhetschefen fick artiklarna av Bo-Åke Ericson. Intentionen verkar ha varit att vi skulle sätta upp dem på Älvudden, säger Aina Gustafsson, hemtjänstchef.

- Det här är ett sätt att kränka personalen genom att insinuera att de gör ett dåligt jobb, säger Kjell Andersson (C), ordförande i socialutskottet.

I Wasaposten förekommer kommunskölden på sex platser.

- Skölden är en varumärkesskyddad symbol. Det här rör sig om ren varumärkesstöld, säger Anders Ahlgren.

Wasaposten polisanmäldes nyligen av Gagnefs kommun för att ha gett sken av att kommunen och SD samarbetar med att bygga ett äldreboende. Gagnefs kommun har nu åter polisanmält Wasaposten, denna gång för varumärkesstöld och brott mot tryckfrihetsförordningen.

- Publikationen har ingen ansvarig utgivare. Det innebär att tryckeriet kan bli ansvarigt, säger Bertil Stoltz.

Bo-Åke Ericson kallar sig för Wasapostens mentor. Han vidhåller sin rätt att som kommuninvånare få använda kommunskölden.

- Jag vill sprida den så mycket som möjligt, säger Ericson.

Mer läsning

Annons