Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Violetas mördare överklagar

Annons

Den 23 april fastställde Svea hovrätt i Stockholm Falu tingsrätts dom på livstids fängelse och utvisning ur riket för mord och grov stöld.

Nu har 23-årige Marjan Trajcevski överklagat till Högsta domstolen, HD.

Trajcevski yrkar att HD ska fria honom genom att ogilla åtalen för mord och grov stöld. Han yrkar också att HD ska lämna utvisningsyrkandet utan bifall och att han ska slippa betala tillbaka de 12 560 kronor han stal ur restaurangens kassa efter mordet.

De nedblodade pengarna hittades i Trajcevskis ryggsäck tillsammans med tre värdebevis från restaurangens spelautomater när polisen gjorde husrannsakan.

Försvararen, advokat Thomas Olsson, skriver vidare i överklagandet: "Trajcevski yrkar, i vart fall, att gärningen rubriceras som dråp och/eller att påföljden bestäms till ett tidsbegränsat fängelsestraff".

Både tingsrätten och hovrätten avfärdade Marjans påståenden om att hans blod hamnat på träpåken vid ett annat tillfälle än mordnatten.

Det gäller den träpåk som användes för att slå ner offret innan hon mördades med en kniv.

Advokaten menar att offret mycket väl kan ha slagits medvetslös i ett mycket tidigt skede av händelseförloppet. Han underkänner därmed rättsläkarens uttalanden om att offret "under en inte helt kort period känt en närmast ofattbar dödsångest".

Enligt jurister som tidningen talat med bedöms utsikterna som närmast obefintliga för att HD ska bevilja prövningstillstånd. Främst med tanke på att DNA-tester visar att Trajcevskis blod fanns på träpåken.

Mer läsning

Annons