Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Violetamördaren psykiskt sjuk?

Annons

Åklagaren kallade det brutala mordet för en avrättning och redogjorde för de tekniska bevis som ska visa att 23-åringen är mördaren. Försvarsadvokaten krävde att hans klient skulle släppas fri och att åtalet ogillas. Som skäl angav han brister i polisutredningen kring alternativa händelseförlopp.

Den 23-årige mannen greps redan kvällen efter att en anställd på restaurang Heden upptäckt mordet.

- Vi vet att gärningsmannen använt plasthandskar och att delar av sådana hittats intill offret och hos 23-åringen.

- Vi har hans blod på påken som användes. Kniven har inte anträffats, den är troligen rengjord och finns kvar på restaurangen.

- Det finns inga tecken på inbrott i lokalen och att någon tagit sig in. Gärningsmannen har agerat lugnt och sansat och inte sprungit från platsen. Han har gjort rent efter sig och tvättat byxor och skor i tvättmaskinen, sade kammaråklagare Per-Göran Persson.

Han påstod också att 23-åringen tömde kassorna från restaurangen, puben och spelmaskiner och att blodiga sedlar och spelkvitton hittades i mannens ryggsäck.

- För detta ska han fällas för grov stöld, på grund av hans ställning på restaurangen.

- Mördaren och den som gjorde stölden är samma person. Han är gärningsmannen, sade åklagaren.

När det gällde motiv var åklagaren helt övertygad.

- Vittnen har berättat att Violeta var efterspanad och bevakades. Han kollade hennes SMS-meddelanden och specifikationer över telefonsamtal. Han hade full koll över vad hon gjorde.

- Det finns bakomliggande motiv och han var känslosamt engagerad, kanske upprörd över vad hon gjorde, sade åklagaren.

23-åringens advokat Thomas Olsson avvisade åklagarens påståenden.

- Motivet kan ha med heroinaffärer att göra eller skulder som skulle drivas in av hårdföra män från Balkan. Vittnens berättelser har inte utretts tillräckligt. Rätten måste ogilla åtalet, jag yrkar att han försätts på fri fot, sade advokat Olsson.

Mer läsning

Annons