Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäkt gäckar polisen

Annons

Det var tisdagen den 27 september som kvinnan, med hjälp av en privatperson, kontaktade polisen och uppgav att hon blivit överfallen.

Hon har dock inte kunnat redogöra närmare för händelseförloppet med hänvisning till att hon hade svimmat och att gärningsmannen var borta när hon kvicknade till.

- Rubriken våldtäkt i dag förutsätter inte samlag. Det finns ju andra handlingar som är att jämföra med våldtäkt, säger Dalapolisens talesman Bo Persson, Borlänge.

- Kvinnan är läkarundersökt men resultaten av den ger inget klart besked om vad som har hänt. Det finns vissa fysiska skador som jag inte vill gå in närmare på. Men de är inte alls allvarliga, fortsätter han.

- Vi har hennes berättelse och det finns ingen anledning att betvivla den.

Polisen ställer nu hoppet till resultatet av brottsplatsundersökningen och analysen av det material som samlats in och sänts in till SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium).

- Men det kan dröja och under tiden är vi intresserade av mer tips om det är någon som gjort iakttagelser av personer eller fordon som kan sättas i samband med fallet.

Mer läsning

Annons