Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredningarna läggs ned

Annons

Den 1 mars 2004 framkom det uppgifter i TV-programmet Uppdrag granskning som gör att en person kan misstänkas för grovt jaktbrott på två lodjur runt Risshyttan utanför Säter. Åklagarens beslut: Åtal väcks inte.

Den 26 mars 2004 ringer en person och anmäler att en varg blivit skjuten i Furudal. Åklagarens beslut: Förundersökningen läggs ned.

Den 16 juni 2004 kontrollerar polisen ett tips. På Norra Snipdalsvägen i Brunnsberg, Älvdalen, står en fälla uppställd. Den är åtlad med två fårkadaver samt ett djurhuvud. Åklagarens beslut: Förundersökning inleds inte.

Den 27 december 2004 inkommer information till polismyndigheten om att okända gärningsmän med hjälp av skotrar förföljt och jagat en varg inom ett område beläget väster om Foskros, Älvdalens kommun. Polisens platsundersökning visar att ett ensamt djur/varg har kommit in i området och sedan förföljts med hjälp av skoter/skotrar. Ett så kallat inspår av djuret kan konstateras, dock inte något så kallat utspår. Åklagarens beslut: Förundersökningen läggs ned.

Den 22 augusti 2004 anträffas en död björnhona och en eller två döda björnungar. Björnen var märkt sedan i början av 1990-talet och döpt till Berine. Hon hade uppehållet sig i området vid Fulufjället/Särsjöbäcken. Kraniet hade två mindre hål på vänster sida. Åklagarens beslut: Förundersökningen läggs ned.

Den 29 augusti 2005 anmäls ett eventuellt brott mot jaktlagstiftningen då en björnårsunge blivit skjuten i Rönnäs, Leksand. Orsa björnpark bekräftar att det rör sig om en björnårsunge. Åklagarens beslut: Förundersökning inleds inte.

Den 30 augusti 2005 anmäler en man att "allt inte gått rätt till i samband med att en björn fälldes" i Blecket - Lisskog, Rättvik. Åklagarens beslut: Åtal väcks inte.

Den 1 mars 2006 anmäler en person de jägare som olagligt skjutit lodjur utöver den tilldelade andelen i Säter, Hedemora, Leksand, Borlänge, Rättvik, Smedjebacken. Åklagarens beslut: Förundersökning inleds inte.

Den 9 september 2006 anmäler en person att han skjutit en varg i Björsberg, Bjursås. Vargen skadades och avlägsnade sig från platsen. Skytten åberopar paragraf 28 i jaktförordningen. Åklagarens beslut: Förundersökningen läggs ned.

Mer läsning

Annons