Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man åtalas misstänkt för sexualbrott – ska ha ofredat minderårig

En ung man från Falun har åtalats misstänkt för flera sexualbrott.
Enligt åklagaren ska mannen ha sexuellt utnyttjat en minderårig person, samt försökt ha sex med målsäganden.
Den åtalade mannen förnekar brott.

Annons

Mer Blåljusläsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Många döms men långt ifrån alla betalar – mer om hur skadestånd fungerar

Allt fler luras på pengar – här är bedragarnas vanligaste knep och så skyddar du dig

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Falu kommun. Han har nu åtalats misstänkt för sexuellt ofredande, försök till sexuellt utnyttjande av barn (alternativt kontakt med barn i sexuellt syfte).

Enligt åtalet ska mannen, vid flera tillfällen mellan den 22 oktober och den 16 november i fjol, ha skickat flera meddelanden med sexuell innebörd till ett barn som var under 15 år. Han ska även ha pussat och kramat målsäganden.

Kammaråklagare Kristina Modig skriver i åtalet att mannen "i vart fall hade skälig anledning att anta att NN var under 15 år".

En ung man från Falun har åtalats misstänkt för sexuelbrott mot en minderårig person. Brotten ska, enligt åtalet, bland annat ha begåtts via mannens mobiltelefon. OBS: Bilden är arrangerad.

Mannen åtalas även misstänkt för försök till sexuellt utnyttjande av barn. I andra hans yrkar åklagaren på att mannen ska dömas för kontakt med barn i sexuellt syfte.

Enligt åtalet ska mannen, vid ett tillfälle i november i fjol, ha försökt genomföra ett samlag med den underåriga personen. Detta ska ha skett i mannens bostad.

Åklagaren skriver i åtalet att "försöket har bestått i att han, efter att genom meddelanden till NN via Internet/mobiltelefon diskuterat att ha sex med NN och sedan överenskommit om ett möte, tagit emot NN i sin bostad, förmått NN att sova över hos honom i hans säng varvid han frågat NN om de ska ha sex".

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med målsäganden samt förhör med en person som, enligt åklagaren, känner till kontakterna mellan den åtalade mannen och målsäganden. Detta ska, enligt åklagaren, styrka att de kommit överens om ett möte i mannens bostad samt att målsäganden har varit där den aktuella natten.

Åklagaren lägger även fram protokoll med material från mannens och målsägandens mobiltelefoner, vilket, enligt åklagaren, styrker att den misstänkte ska ha sexuellt ofredat målsäganden samt att han kände till att målsäganden var under 15 år.

Den åtalade mannen förnekar brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons