Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man åtalas för två dråpförsök efter stökig natt på Tjärna Ängar

En man i 20-årsåldern har åtalats misstänkt för två dråpförsök efter en stökig decembernatt på Tjärna Ängar i Borlänge.
Enligt åtalet ska mannen ha försökt döda två andra män genom att hugga och skära dem med kniv.
Den misstänkte mannen förnekar brott.

Annons

Det var stökigt på Tjärna Ängar en helg i mitten på december. På fredagskvällen den 9 december ryckte polisen ut med all tillgänglig personal när ett 20-tal personer, beväpnade med påkar, försökte slå sig in på en adress i området.

Läs även: Stor polisinsats i Tjärna Ängar under natten

Senare under natten mot den 10 december skedde en annan allvarlig händelse på Kornstigen på Tjärna Ängar då två personer utsattes för knivvåld.

Fem personer greps på platsen och anhölls senare misstänkta för försök till mord.

Läs även: Fem gripna efter knivdåd i Tjärna Ängar – samtliga anhållna för mordförsök

För dig som är prenumerant eller Pluskund: Boende efter oroligheterna på Tjärna Ängar: "Det brinner, det är mordförsök, alltihop"

Ett område på Kornstigen på Tjärna Ängar spärrades av efter knivdådet natten till den 10 december 2016. Nu åtalas en man misstänkt för två fall av försök till dråp.

DT rapporterade den 21 december att polisen visserligen hade gripit fem personer, som till en början misstänktes för brottet, men att samtliga sedan en tid tillbaka hade släppts och att det inte längre fanns någon misstänkt i fallet.

Läs även: Ingen misstänkt för mordförsöket på Tjärna Ängar: "Bevisningen räckte inte"

Nu har dock en ung man, bosatt på en annan ort i Mellansverige, åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av försök till dråp efter händelserna på Kornstigen natten till den 10 december. Mannen är i 20-årsåldern.

Enligt åtalet ska mannen ha försökt döda en annan man genom att hugga honom med en kniv i sidan, i höjd med åttonde bröstkotan. "Det fanns fara för att brottet skulle ha fullbordats eftersom det fanns risk för att NN kunde ha dött till följd av våldet".

I andra hand yrkar åklagaren på att mannen ska dömas för grov misshandel. "Gärningen har i vart fall varit livsfarlig och NN (den åtalade mannen) har visat särskild hänsynslöshet/råhet genom att attackera målsäganden med ett tillhygge", skriver åklagaren Jimmy Skogström i åtalet.

En man har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av försök till dråp. Den misstänkte mannen förnekar brott.

Mannen åtalas även misstänkt för ett annat fall av försök till dråp på Kornstigen den 10 december. Enligt åtalet ska mannen ha försökt döda en annan man genom att skära denne med kniv över hakan, höger axel och vänster sida av bröstkorgen.

"Endast på grund av tillfälliga omständigheter fanns det inte någon fara för att brottet skulle fullbordas eftersom NN lyckades parera attacken och kunde på så sätt skydda halsen", skriver åklagaren i åtalet.

Även i det andra fallet yrkar åklagaren i andra hand på att mannen ska dömas för grov misshandel.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med de båda knivskurna männen, samt med sammanlagt åtta vittnen. Vittnena ska bland annat, enligt åtalet, bevisa att den misstänkte mannen saknar alibi för tiden för händelsen, samt att en keps med den misstänkte mannens DNA har hittats på platsen och beslagtagits.

Den misstänkte mannen förnekar brott.

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons