Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två döda i hyreshusbrand i Falun

/

Annons

Två personer, en man och en kvinna, omkom i den kraftiga brand som drabbade ett hyreshus i Herrhagen i natt. Tolv andra har fått sjukvård för lindrigare rökskador, uppger landstinget i Dalarna. Ett 30-tal personer är boende i huset och samtliga har evakuerats.

Strax före klockan ett på natten kom larmet om att det brann i en lägenhet på tredje våningen i huset. Räddningstjänsten meddelar att branden troligtvis startat i en utav lägenheterna och spridit sig i byggnaden. Det har brunnit på en balkong och i en lägenhet och sedan spridit sig till fasaden upp mot taket. När räddningstjänst kom till platsen var det mycket folk på balkongerna som inte kom ut via trapphuset.

Branden fick ett snabbt förlopp. Hur elden uppkom och varför den spred sig så hastigt var oklart tidigt på måndagsmorgonen.

Cirka 25 brandmän arbetade under natten med att bekämpa branden i tegelhuset. Eftersom fastigheten stod en bit ifrån övrig bebyggelse var det ingen större risk för att elden skulle sprida sig, enligt räddningstjänsten.

Ännu vid åtta-tiden på morgonen arbetade brandmanskapet med eftersläckningsarbete och med att leta efter glödhärdar. Alla rum i huset var då genomsökta minst två gånger och det finns ingen risk för att fler människor dödats i branden.

Enligt styrkeledare Thomas Samuelsson tyder spåren efter eldens framfart på att branden börjat i en av lägenheterna.

Ett av dödsoffren hittades högst upp i huset och ett på andra våningen, enligt polisen.

Tre personer vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelning, uppger landstingets pressjour. Ingen av dem har livshotande skador.

Det är ännu inte känt vad som orsakade branden.

Det finns ett telefonnummer som anhöriga kan ringa tel: 023- 49 00 18.

Kommunens krisgrupp tar hand om dem som behöver hjälp.

Tipsa oss! Har du sett eller hört något om branden i natt? Hör gärna av dig till oss! Skicka dina bilder till nyhet@daltid.se eller ring 023- 936 82.

Mer läsning

Annons