Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trisslotter försvinner spårlöst

/
  • Vinstbrev med trisslotter försvinner från Posten.

Kryss & Quiz AB, som bland andra levererar korsord till Annonsbladet i Falun, skickar inte längre ut trisslotter per brev till vinnare.
Trisslotter stjäls i posthanteringen, menar företaget.

Annons

– Under de tre senaste åren har vi förlorat trisslotter till ett värde av cirka 30 000 kronor, säger Sören Bloom på Kryss & Quiz

Kryss & Quiz erbjuder helhetslösningar där företaget skapar färdiga korsordssidor och även tar hand om vinster, dragningar och utskick. De levererar tjänsten åt Aftonbladet och femton andra små lokala tidningar i Sverige, däribland Annonsbladet som faluborna får i lådan.

I helgens annonsblad skriver Sören Bloom så här om varför de slutar skicka trisslotter med Posten och i stället skickar en presentkod med SMS som kan visas upp hos spelombuden:

"Främsta skälet är att det tyvärr stjäls väldigt mycket på Posten, och en del vinstkuvert når aldrig sina mottagare".

– För oss är det sådana otroliga förluster. Vid ett tillfälle när polisen utredde det så medgav Posten det har stulits men att de inte hittar någon specifik individ. Sedan kan jag väl tycka att de inte ansträngt sig helhjärtat, hade jag en tjuv i mitt företag skulle jag inte gå och lägga mig och sova förrän jag hittat den, säger Sören Bloom.

Postens distriktschef Katarina Sörman kände inte till Blooms formulering i Annonsbladet och när det gäller frågan om stölder inom Posten i allmänhet så hänvisar hon till Postens presstjänst.

Viktor Svensson på Postens presstjänst har läst vad Sören Bloom skrivit:

– Det är ett väldigt litet problem därför reagerar vi och den lokala organisationen på det här. Visst det kan hända saker men det är inget stort problem. Vi distribuerar cirka 20 miljoner försändelser varje dygn och det är en väldigt liten del som inte kommer fram det ska. Vi har ett aktivt säkerhetsarbete för våra kunders skull, säger Viktor Svensson.

Bloom menar att antingen blundar Posten för problemet eller så känner de inte till att det förekommer stölder.

– Skulle de erkänna det fullt ut så skulle de ju solka ner sitt eget varumärke. Vi märker så tydligt att det förekommer, säger han.

I Sandviken väckte Sören Blooms påstående starkt förtret bland postanställda som kände sig utpekade som tjuvar.

– Annonsbladet där gick ut och bad om ursäkt men det hade de inte behövt göra. Det jag kanske ångrar är den slentrianmässiga formuleringen jag använde. Det finns inga belägg för att stölderna sker på det ena eller det andra stället. Det kan vara så att Posten i Falun är ofelbar, men man har inte kunnat hitta var stölderna skett, säger Bloom.

Annonsbladets vd Ola Kling står inte bakom Sören Blooms formulering.

– Det är för jäkligt att det inte blev redigerat på ett annat sätt. Det där är från leverantören och jag såg inte att det gick iväg. Det är en jättemiss från vår sida, det där skulle inte ha varit med, säger Ola Kling.

Mer läsning

Annons