Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre personer greps misstänkta för stöld – nu efterlyser polisen hjälp med att hitta påse

Under onsdagen greps tre personer misstänkta för stölder från flera butiker i Mora. Nu efterlyser polisen hjälp från allmänheten med att hitta en påse som ska ha använts vid stölderna.

Annons

Vid klockan 11.51 på onsdagen greps tre män i Mora efter att butikspersonal känt igen dem från tidigare stölder och ringt polisen.

Den ena av dem, som är underårig, överlämnades till socialtjänsten. De andra två – två män i 20-årsåldern – greps och anhölls senare misstänkta för stöld.

Anledningen till att det hela rubriceras som stöld är att polisen misstänker att personerna använt sig av speciellt påsar för att få ut varor ut butikerna – påsar som på något sätt preparerats för att undvika att larmbågarna ska ge utslag.

Läs även: Försökte stjäla solglasögon med preparerad påse

Nu efterlyser polisen hjälp från allmänheten med att hitta en sådan påse, som man misstänker kan ha dumpats någonstans i Mora centrum. Enligt uppgift ska den vara vit.

– Vi är säkra på att det dumpats en sådan kasse någonstans. Vi har letat själva men inte lyckats hitta någon, så det vore bra om vi kunde få reda på någonting. Vet man någonting kan man antingen gå till polisstationen eller så kan man ringa 114 14, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesman.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons