Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tortyrbröderna" ej sjuka - riskerar tio års fängelse

Annons

I dag fortsätter rättegången mot de båda bröderna från Borlänge, 25 och 32 år gamla. De anklagas för att under en längre tid under juli månad förra året ha misshandlat en 23-årig kvinna på ett sätt som kan liknas vid tortyr.

Den yngre av bröderna ska också ha misshandlat en 38-årig man allvarligt med ett baseballträ och därefter ha låst in honom i ett rum. Allt detta skedde i den fastighet där den 24-årige brodern bodde.

När förhandlingarna om själva sakfrågan avslutades den 28 november yrkade åklagare Katarina Lindström i sin slutplädering på hårda straff för båda bröderna. Exakt hur långt fängelsestraff de bör avtjäna ville hon inte precisera, men hon menade att det bör ligga nära maxgränsen på tio år.

Bröderna har båda nekat till brott och de bådas advokater yrkade på att de skulle friges.

Domstolen ansåg att det var befogat att undersöka om bröderna led av någon allvarlig psykisk störning innan den fällde sitt utslag. I och med detta slog man i princip fast att bröderna var skyldiga.

Efter dagens förhandling kommer man att ta ställning till vilken påföljd som ska utdömas. Sannolikt handlar det om långa fängelsestraff.

Mer läsning

Annons