Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandberg fälldes för misshandel

/

Annons

Äventyraren Mikael Strandberg häktades i januari i år, misstänkt för att ha utsatt sin före detta hustru för upprepade fall av grovt våld. Han nekade till anklagelserna, men valde när förundersökningen var klar och delgavs honom att ”ta på sig allt”.

I februari åtalades han för grov kvinnofridskränkning, flera fall av grov misshandel samt flera fall av ofredande. I slutet av månaden inleddes rättegången, under vilken Mikael Strandberg tog tillbaka sitt erkännande.

Han förklarade för rätten att han läst Nya Testamentet och böcker om skuld och skam i häktet och då fått en ingivelse att erkänna. I rättssalen förstod han sedan att han inte kunde göra det, i andra fall än de han verkligen var skyldig till.

Det vill säga ett fåtal.

Och det är också bara ett fåtal fall av våld som Mikael Strandberg kan lastas för.

Det anser Mora tingsrätt, som meddelade dom i målet i dag.

Mikael Strandberg döms för fyra fall av misshandel och två fall av ofredande. För det får han skyddstillsyn förenad med behandling mot partnervåld.

I domen skriver rätten att de brott han begått normalt skulle leda till fängelse, och då fyra månader, men eftersom han bedöms vara i behov av vård ska han istället genomgå sådan. Skulle vården avbrytas, kan fängelse ändå bli aktuellt.

Under rättegången begärde Titti Strandberg 330 000 kronor i skadestånd, men den summan skriver tingsrätten nu ner till 45 000 kronor.

Domen kan överklagas av Mikael Strandberg eller åklagaren fram till den 10 april.

Mer läsning

Annons